Stojíme na hodnotách udalostí novembra 1989, kedy sa študenti aktívne podieľali na boji za demokraciu a slobodu pre Slovensko. Preto nemôžeme mlčať pri vyjadreniach, kedy politici často znevažujú angažovanosť študentov a mladých ľudí a uchyľujú sa k osobným útokom, podobne, ako sa to udialo pred Vianocami voči inšpiratívnemu študentovi Marekovi Janigovi.

Vrcholní politici by mali byť medzi prvými, ktorí zachovávajú politickú kultúru alebo aspoň elementárnu slušnosť. Nehovoriac o tom, že takéto vyjadrenia sú na najdlhšie slúžiaceho premiéra absolútne nedôstojné.
Ako mládežnícka organizácia sme presvedčení, že študenti a mladí majú relevantné miesto v spoločenskej diskusii, a to bez ohľadu na vek alebo výzor. Sme proti akémukoľvek vytesňovaniu participácie študentov z verejného priestoru.

Preto vyzývame všetkých politikov, vrátane premiéra Fica, k aktívnemu zahŕňaniu študentských organizácií, spolkov a jednotlivcov do spoločenského rozhodovania.
Študenti, stojíme za vami!

Lenka Gočíková, KDMS